Kategori Blogg, Mammaträning, Träning

IMG_0800Hör ni Niklas Strömstedt ”runt det går runt det går runt”, ”runt det går runt det går runt”? Den hörde jag, a cappella i mitt huvud i 61 minuter, 30 varv, 12 km i kväll när jag hade säsongspremiär på längdskidor. Tänker att helt flackt och hårt underlag, som Spånga IP hade att erbjuda, är idealiskt om man skall ut och staka och diagonala med halvtaskig teknik på för proffsiga skidor och med tre år gammal valla. Spåren hade allt annat än knivskarpa kanter men det var ändå njutningsfullt för en skidabstinent vinterälskare. Ryggen njuter och njöt inte riktigt på samma intensiva sätt som resten av mig men cellerna som njöt var i majoritet. Eftersom det var efter mörkrets inträde spelade det inte så stor roll vilken miljö sm erbjuds och elljus på snö har något lite magiskt över sig.
När jag ömsom stakade ömsom diagonalade mig runt, kastades beundrande blickar på det som oavbrutet stakade sig runt varv efter varv och varvade mig, konstaterade jag att jag behöver en kurs i längdåkningsteknik. (saknar även godtagbara vallningskunskaper men där är motivationen till inlärning mycket mer begränsad). Som det ser ut nu skulle jag springa ett andra Vasalopp snabbare än jag skidar det. När detta mitt andra Vasalopp skall utföras är det ingen som vet, men det skall ske. Väntar kanske in Greta hon är snart där om man bortser från den lilla detaljen att hon i dagsläget är helt ointresserad av längdskidor men med rätt morot skall det nog gå. Sover på den.

IMG_0801

Cirkelträning

Senaste inläggen

Chatta