Kategori Blogg, Korpfotboll damer, Löpning, Mammaträning

IMG_1518Elmers pojklag, början på 80-talet, det var förutsättningarna senast jag deltog i en fotbollsträning. Min spelstil är ungefär den samma 35 år senare: springa, springa, springa, felbedöma vart bollen går om jag lyckats träffa, felbedöma vart jag skall vara för att ta emot bollen, felbedöma hur fort bollen rullar där av springa, springa, springa och hoppas på att råka hamna fri med bollen framför mål och kanske få chansen att tåpajsa in den i mål.  Idag är det 2016 och laget heter Hässelby Old Girls vilket passar bra för någon med 40-årskris, tyvärr är inte de andra där för att de 40-årskrisar utan för att de faktiskt kan spela boll. Kände att jag behövde en coach och tog med mig familjens fotbolls stjärna, hon peppade med glada tillrop och konstaterade efteråt. ”Du var inte så bra i början men det blev bättre om du går på några träningar så….” Så, vaddå?

Hon anmälde mig till nästa träning och att jag blev inbjuden till den säger mer om bristen på fotbollsspelande 40 plusare i hoodsen än något annat, men måste medge att det var rätt kul. Om inte annat blev det ett intervallpass som kompletterar dagens korta långpass eller långa kortpass eller vad som nu är en lämplig benämning på 14 km asfalt i 4.45 fart. Planen var ett långpass men som alltid går jag ut för fort och vill inte slå av på farten och så blir det ett mellan pass. Funderar på att skaffa mig en sköldpadda istället för en hare och så kanske jag kan få till det.

Senaste inläggen

Chatta