In Blogg, Löpning, Simning, Träning

Lyckades fixa till mig lite välbehövlig morgon sömn i går, även om den stördes något av att jag tydligen spelade fröken i flickornas lek. Strax efter nio tyckte dock min svåger att det var dax för mig att stiga upp och bege mig till Ålsten för att köra supertusingar med honom. Hanns varken med kaffe eller frukost vilket troligen var orsaken till att jag hann nästan ända fram innan jag insåg att jag hade converse på fötterna! Kände mig inte sugen på barfota löpning så det var bara att ta ett helt varv i rondellen och styra kosan hem igen. Greta beordrade mig att ta en kortare väg till Vidar då hon var trött på att åka bil, yes boss. Vi avsatte 10 minuter till uppvärmning innan vi tryckte igång våra Garmin och det förprogrammerade intervall passet, 5 x 1000 m med tre minuters jogg ”vila” mellan. Tja supertusingar, det enda som var super med mina tusingar var jobbigheten. Tur jag befann mig på bana med minimal snubbelrisk eftersom jag var tvungen att blunda för att orka sista 400 på varje intervall. 3.49, 3.57, 4.05, 4.12, 4.17 de två sista fick jag inspiration till av en tant. Det var nog inte intervaller utan något annat hon och hennes rullator ägnade sig åt när de tog sig runt 400 m, så söt tant hon log varje gång vi möttes. Nedvarvningen inkluderad blev det en mil minus några hundra meter och sen plankade vi på Brötvägen.

Jenny, Daniel och Mathias
prinsessande kusiner

Skön start på helgen som sen fortsatte det i samma anda, lördagsgodis både i barn och vuxen variant. Lekkamrater både till vuxna och barn.

Söndagen började med Camp of Darkness, fast för mig var det ju inte träningsläger utan bara ett pass, men inte vilket pass som helst. Trodde först att bassängen skulle vara överfull då det krävdes skohorn för att klämma in bilen på parkeringen. Visade sig dock att de flesta vara traktens män som firade Eid al-Adha. Efter uppvärmningen tog huvudblocket vid. 10 gånger skulle följande serie utföras 200 m 15 sek vila + 200 m 15 sek vila + 25 m max 15 sek vila + 25 m max 15 sek vila. 4500 m, troligen det längsta jag simmat i ett sträck (dock ej på en dag Ö-Ö). Jag var trött i armarna men inte ont, mycket bra. Fick beröm av coachen, skönt att få lite bekräftelse på att det går framåt. Passet avslutades med en 25:a på tid, start från pallen 18.2 sek. Medan jag var på Camp of darkness var Greta på Party of Darkness, dock prinsessklädd.

Recommended Posts

Leave a Comment