Kategori Blogg, Familjeliv, Löpning, Mammaträning

Vaknade till en magisk vinterdag, rena vykortet. Ingen vind, rimfrost, sol och massa minus. Min omedelbara tanke för dagen var frusen sjö, skridskor och korvgrillning. Visade sig dock att intresset hos övriga familjen var minst sagt svalt, ungefär samma temperatur som ute. Va?! Kan man vilja något annat än vara ute en sån här dag? Vilken av mina gener fick dom inte? Jo, måsteutochnjutaavsolen-genen, kanske på gott och ont. Jag fick delar av mitt lystmäte tillfredsställt genom en 12 km:are längs Mälaren och runt Judarnsjön, det var tunga ben idag efter gårdagens sliriga barnvagnslöpning men ack så underbart njutningsfullt. Vinter, sol, puls och endorfiner hur kan man annat än älska den kvartetten?

IMG_0717

längs stranden på Maltelsholmsbadet

                 IMG_0721

IMG_0725

Det var här jag såg korven, grillen, skridskorna och de lyckliga barnen framför mig. Nu blev det en glad mamma åtminstonne

Väl hemma full av endorfiner och lite rusig lyckades jag smitta den yngste herrn i familjen och han tog villigt på sig fyra lager kläder och hjälm. Trumvirvel på den. Eventuellt kunde jag använt energin till att städa ut julen och vika tvätt men det kan jag ju lika gärna göra i morgon. För vem vet solen kanske inte skiner då.

Han fick nog genen i alla fall

Han fick nog genen i alla fall

Nu skall jag djupandas, meditera, förneka, ignorera, be en bön eller kanske bara ta den berömda tjuren vid hornen lägga mig innan midnatt och kliva upp pigg och alert 06.00 i morgon! Känns som det var strategiskt riktigt att börja med en kortkort vecka efter låååååång helgen. Två dagar till min ”nu skall vi ut på isen, grilla korv, åka skridskor och njuta och vara lyckliga hela långa dagen lördag”. Och blir det inte så kan  jag ju alltid springa mig endorfinhög.

Recommended Posts

Chatta